Verslag Sibonnen-dag 2015

Zondag 23 augustus 2015 de familiedag, prachtig weer en zo hoort het ook! Van noord, zuid, midden en west kwamen 39 (36 en 3 kinderen) familieleden naar het oosten, richting Ootmarsum en dan net over de grens naar Halle in Duitsland. "Schweinswirter" koffie en gebak ging er in als koek en er werd, zoals altijd, weer stevig bijgekletst.
Rond het middaguur werden we uitgenodigd voor een rit met een nostalgische Franse bus in het grensgebied rond Halle en Ootmarsum.

Het is een prachtig landschap en leuk er op die manier doorheen te toeren.
Ik kon mijn rolstoel op het achterbalkon zetten en ik zal je zeggen dat dat werkelijk een vorstelijke plaats was. Alleen, als de bus af en toe door het rulle zand moest ploeteren en daarbij de motor stevig liet ronken, dan kwam er een wolk roet uit de uitlaatpijp dat vermengd werd met zandstof !!!.... gezicht, haren, kleren, alles zat onder ! Maar voor een prachtplek op het achterbalkon moet je wat over hebben.
Onderweg was er koffie met krentewegge op een schitterende picknickplaats, en ook dat ging schoon op, want we barstten van de honger!

Terug in Schweinswirt konden we buiten op het terras genieten van een drankje, zon, elkaars gezelschap en... de verrassing die Henk, Hennie en ik voor alle leden van de familieclan in elkaar gezet hadden.

Een herinneringsboekje "25 jaar familiedagen" te beginnen in 1990 in Bargercompascuum in het Veenmuseum, eindigend in Losser in de steenfabriek in 2014.

Met foto's, stukjes uit de verslagen van diverse familieleden, kortom, wij vonden het een feest om te maken en vooral een feest om aan iedereen uit te delen. De leden die niet aanwezig waren kregen een boekje thuisgestuurd. Dat iedereen er nog maar lang van mag en kan genieten!

Henk Sijbom en ik hadden ons best gedaan om er een leuke feestdag van te maken op een schitterende locatie, maar achteraf waren wij niet zo erg tevreden met de catering, die liet vooral bij het eten wat te wensen over. Jammer, maar dat hebben wij niet altijd in de hand, ondanks goede afspraken. Maar ik denk dat iedereen toch voldaan naar huis is gegaan, en dus.... graag weer tot volgend jaar!

" drie kleine kleutertjes "

Op deze foto de jongste " telgen " van de familie: Emy Sibon, Emma en Lotte Bijnen.

Margriet Halverhout-Sibon, Venray